De coach

Graag stel ik mij aan u voor:
Mijn naam is Nienke Wiarda en heb ruim 35 jaar werkervaring. Nadat ik mijn opleiding aan de Pedagogische Academie (HBO) had afgerond in 1979, besloot ik destijds, na een periode als docent, om het bedrijfsleven in te gaan. Het werken met kinderen vond ik bijzonder fascinerend, vooral de individuele begeleiding van kinderen met een leerachterstand. Of het begeleiden van kinderen met emotionele problematiek. Ook het lesgeven vond ik erg plezierig. Ondanks deze leuke aspecten zocht ik meer dynamiek en spanning en het onderwijs kon mij dat niet bieden. In die jaren was ik behoorlijk zoekende naar mijn eigen koers. Het was mij destijds volkomen onduidelijk welke drijfveren ik toen had. Misschien volgde ik toch mijn onderbewustzijn en één ding wist ik zeker, ik wilde “iets” met mensen doen. Na enige omzwervingen in de commerciële sector als accountmanager bij een grote uitzendorganisatie startte ik in 1997 mijn eigen onderneming met als hoofdactiviteit: outplacement, loopbaanadvies & coaching. In 2000 kwam ik in contact met Randstad HR Solutions en ben daar in dienst gegaan als loopbaanadviseur/ coach en werk daar sindsdien met heel veel plezier. Als loopbaancoach werk ik met mensen, die een ontwikkeling willen doormaken in hun huidige functie, of die een vervolgstap willen maken naar ander werk.

Ik coach vooral op competenties en gedrag. Het in kaart brengen van vastgezette overtuigingen en denkpatronen, het opsporen van blokkades en remmingen zijn vaste onderdelen in mijn werk als coach. Ook thema’s als rouwverwerking bij het verlies van een baan en het leren omgaan met veranderingen en psychische problematiek komen aan de orde. Daarnaast geef ik trainingen en workshops met thema’s als: Persoonlijke Effectiviteit, Netwerken en Personal Branding.

Als coach heb ik in de loop der jaren mijn eigen stijl ontwikkeld. Deze stijl kenmerkt zich door openheid, respect, resultaatgericht, praktisch, confronterend en empathisch. Ik vind het erg belangrijk, dat mensen zich veilig voelen bij mij en zichzelf mogen zijn. Op gelijkwaardige basis en op basis van wederzijds vertrouwen.
Een jaar geleden begon bij mij het gevoel te knagen dat ik weer met kinderen wilde werken. Van een gevoel kwam een idee en van een idee kwam een concreet plan en uitvoering. Mijn eigen praktijk voor Kindercoaching. Een logische stap, want met mijn achtergrond en werkervaring als coach, kan ik kinderen helpen zich verder te ontwikkelen en zich bewust laten worden van datgene wat ze allemaal al in zich hebben aan kwaliteiten en vaardigheden. Mijn bijdrage leveren aan het effectiever inzetten van gedrag, zodat kinderen hun persoonlijke behoeften beter kunnen invullen, waardoor het kind zich erkent en geaccepteerd voelt.

Opleidingen Pedagogische Academie (HBO)
Kindercoach opleiding (HBO niveau)
Opleiding Stiefplan-coach (HBO)
Senior Loopbaanadviseur / coach (opleiding Randstad)
 
Werkervaring Ruim 17 jaar werkervaring als coach & loopbaanprofessional
(totaal ruim 35 jaar werkervaring)
 
Lidmaatschappen Noloc
Adiona professioneel Platform voor Kindercoaching
Officieel gecertificeerd Stiefplan-Coach

Contact

Kindercoaching Oost-Nederland
Pikeursbaan 14
7213 BT GORSSEL
06 83 06 97 71
info@kcoost.nl
Neem contact op >>

Nieuws

Kom ook naar de Stiefmoederdag
Lees verder >>
Gemeenten worstelen met hoogte jeugdzorgbudget
Lees verder >>