Nieuws


Kom ook naar de Stiefmoederdag

Zaterdag 12 april 2014 in Utrecht

INSCHRIJVEN KAN TOT UITERLIJK WOENSDAG 9 APRIL 21.00 UUR

Op zaterdag 12 april a.s. organiseert Stichting Stiefmoeders Nederland voor de zesde keer een landelijke Stiefmoederdag. Deze dag vindt plaats bij het Trajectum College in Utrecht. Het thema van deze dag is: “De Kracht van de Stiefmoeder!”

De dag biedt voor iedere stiefmoeder wat wils. Je kunt workshops of trainingen volgen, ervaringen uitwisselen in een gespreksgroep en andere stiefmoeders ontmoeten. Primeur dit jaar is een gespreksgroep voor Stiefgrootmoeders en een workshop gezamelijk verzorgd door een vader en een stiefvader!

Lees verder:www.stichtingstiefmoeders.nlGemeenten worstelen met hoogte jeugdzorgbudget

Bijna de helft van de gemeenten die deelnamen aan een enquête van de Volkskrant betwijfelt of zij alle kinderen in de jeugdzorg kunnen helpen met het beschikbare budget. Eenvijfde zegt zelfs dat dat niet gaat lukken.

Aan de enquête namen 158 van de 403 gemeenten deel. 22 procent van die gemeenten zegt niet in staat te zijn om de jeugdzorgtaken uit te voeren met het beschikbare budget. Nog eens 25 procent maakt zich zorgen daarover of weet nog niet of het gaat lukken.

De Volkskrant haalt als voorbeeld de gemeente Appingedam aan. Als de kleine gemeente geld reserveert voor drie gespecialiseerde plekken en een vierde kind heeft zware hulp nodig, zit zij met een financiële strop, aldus wethouder Piet Manning. Appingedam probeert samen met andere gemeenten gespecialiseerde hulp in te kopen.

Bezuinigen op jeugdzorg door vroegtijdig ingrijpen zal het probleem niet oplossen, voorspelt Kinderombudsman Marc Dullaert. 'Er is een groep van tweehonderdduizend kinderen met problemen waaraan niks te voorkomen valt.'

Bron: De Volkskrant (6 maart 2014)Kinderboek over sport en autisme door Elise Haarman

Omgaan met regels, winnen en verliezen, plotselinge veranderingen…

Best lastig als je autisme hebt. ‘Game over? Start opnieuw!’ is een leuk doe-boek dat kinderen helpt bij het sporten. Het boek bevat verhalen, tips, spelletjes en een uitneembare sportkeuzeposter.

Je kunt het bestellen voor € 19,95 via info@elisetext.nl en www.autismeindesport.nl

Contact

Kindercoaching Oost-Nederland
Pikeursbaan 14
7213 BT GORSSEL
06 83 06 97 71
info@kcoost.nl
Neem contact op >>

Nieuws

Kom ook naar de Stiefmoederdag
Lees verder >>
Gemeenten worstelen met hoogte jeugdzorgbudget
Lees verder >>